پیشگیری از سرطان با بهبود تغذیه
زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینكه 30 تا 40 درصد سرطانها با حفظ وزن مطلوب، تغذیه صحیح و بهبود شیوه زندگی قابل پیشگیری هستند. گفت: سرطان بعد از بیماریهای قلبی-عروقی به عنوان مهمترین عامل مرگ و میر در كشورهای دنیا و از جمله كشور ما مطرح است و طی دهههای آینده اولین عامل مرگ و میر به ویژه در كشورهای در حال توسعه خواهد بود. وی افزود: مصرف نامطلوب و زیاد چربیها، نمك، قند و شكر، طبخ نامناسب غذا و استنشاق مكرر بخار روغن سوخته از عوامل تغذیهای است كه احتمال بروز سرطان را افزایش میدهند.وی ادامه داد: مصرف زیاد انواع چربیها، روغنها و مواد غذایی چرب و سرخشده، شانس ابتلا به سرطانها بهویژه سرطان پروستات، كولون، ریه و سینه را افزایش میهد. اسیدهای چرب ترانس و اشباع خطرناكترین چربیها هستند، بنابراین توصیه میشود بیشترین چربی مصرفی روزانه از منابع چند غیر اشباعی و تك غیر اشباعی از جمله روغنهای گیاهی مایع، روغن زیتون، مغزها و ماهیها باشد./جامجم