وضعیت نامناسب ادبیات دینی حوزه کودک و نوجوان
سعید طاووسیمسرور، نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ اسلام و تشیع و عضوهیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی به خبرگزاری مهر گفت: وضعیت ادبیات دینی در حوزه کودک و نوجوان چندان مناسب نیست و این وضعیت در سطح بزرگسالان به مراتب بهتر از ادبیات دینی کودک و نوجوان است. در حوزه ادبیات دینی کودک و نوجوان بیشتر آثار ترجمه هستند. داستانهای ملی ما مثل شاهنامه یا سایر ظرفیتهای منابع مذهبی ما برای کودکان و نوجوانان چنانچه باید و شاید مورد استفاده قرار نگرفته است.
وی افزود: الگوسازی برای این نسل در قالب داستان کوتاه یا رمان انجام نشده یا اگر هم انجام شده کافی نیست. در این حوزه، میدان در اختیار الگوهای شرقی و غربی قرار گرفته است. البته تلاشهایی در این حوزه انجام گرفته و آثار خوبی هم روانه بازار کتاب شده است که باید بیش از اینها تلاش شود. باید آثار جذاب در محتوا متناسب با ذائقه مخاطب با بهرهگیری از هنر طراحی و گرافیک و با کیفیت منتشر شود.
دکتر طاووسیمسرور معتقد است برگزاری پویشهای مطالعاتی در سطح ملی کاری بسیار پسندیده است؛ چرا که کتابخوانی در کشور ما وضعیت مناسبی ندارد و کتاب رقبای مختلفی پیدا کرده است. فضای مجازی، انواع سایتها و شبکههای اجتماعی بیشتر وقت مردم را به خود اختصاص داده و سبب شده است مطالعه کتاب قدری به حاشیه برود. هر قدمی که در حوزه گسترش فرهنگ کتابخوانی در کشور برداشته شود، شایان قدردانی است.