printlogo


کاهش تورم در بریتانیا
تسکو، بزرگ‌ترین خرده‌فروش بریتانیا اعلام کرده که تورم مواد غذایی این کشور در حال کاهش است که نشان‌دهنده آرامش برای خریداران تحت فشار و اقتصاد گسترده‌تر است زیرا این گروه از افزایش ۹درصدی در فروش سه ماهه در بریتانیا خبر داد.

کن مورفی، مدیرعامل این شرکت به خبرنگاران گفت: «ما معتقدیم که از اوج تورم گذشته‌ایم.» تورم بالا به‌دلیل پیشی‌گرفتن از رشد پرداخت‌ها به یک موضوع سیاسی اصلی در کشور تبدیل شده است، در حالی‌که مالیات‌های بالاتر و نرخ‌های وام مسکن نیز بر وضعیت مالی خانوار آسیب می‌زند. وعده اقتصادی ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا برای کاهش تورم در سال ۲۰۲۳ به نصف به‌دلیل تورم بالای مواد غذایی که طبق آخرین داده‌های رسمی ماه آوریل بیش از ۱۹ درصد بود، تضعیف شده است. داده‌های صنعت نشان می‌دهد که تورم خواربار در ماه می ‌اندکی کاهش یافت و به 17.2درصد رسید.

ضربه چین به دلار
سهام علی‌بابا و تنسنت در میان ۲۴ سهامی قرار می‌گیرند که بر‌اساس مدل پیشخوان دوگانه در بورس هنگ‌کنگ (HKEX) با یوان و دلار هنگ‌کنگ قیمت‌گذاری و معامله می‌شوند. این طرح در ابتدا سرمایه‌گذاران خارجی دارای ذخایر یوان را هدف قرار می‌دهد اما بعدها سرمایه‌گذاران سرزمین اصلی را از طریق پیوند سهام هنگ‌کنگ و چین شامل می‌شود. ذخایر یوان فراساحلی تنها در هنگ‌کنگ حدود ۸۳۳ میلیارد یوان (۱۱۷‌میلیارد دلار) تخمین زده می‌شود. مدیران صندوق می‌گویند: این گام نشان‌دهنده تمایل پکن برای گسترش استفاده از یوان در خارج از چین و فراهم کردن راه دیگری برای سرمایه‌گذاری با یوان است، بنابراین خطر خروج سرمایه به‌دنبال ارزهای با بازده بالاتر مانند دلار آمریکا را کاهش می‌دهد.

آمار
بانک جهانی اعلام کرده انتظار می‌رود جریان وجوه ارسالی به کشورهای فقیر و با درآمد متوسط با 1.4درصد افزایش به ۶۵۶میلیارد دلار در سال۲۰۲۳ در بحبوحه کندی شرایط اقتصادی جهانی برسد.