printlogo


شکست دشمن در جنگ ترکیبی نشانه اثرگذار بودن تلاش خبرنگاران است
امیر سرتیپ امیر حاتمی، مشاور فرمانده ‌کل قوا در امور ارتش جمهوری اسلامی ایران در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار در سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش گفت: در ابتدا باید صمیمانه از همه دوستان خبرنگار که در این عرصه تلاش می‌کنند، سپاسگزاری و تقدیر کنم.

وی افزود: باید در اینجا به همه شهدای عرصه رسانه عرض سلام و ارادت داشته باشم و از آنها بخواهیم برای رفع مشکلات کشورمان دعا کنند. حاتمی با بیان این‌که تقارن ماه محرم و روز خبرنگار تقارن مبارکی است، تصریح کرد: حادثه عاشورا ابعاد مختلفی دارد ولی یقینا دو بعد برجسته دارد؛ اولین اتفاق، شهادت امام‌حسین(ع) و یاران‌شان و هدف از این شهادت و اتفاقات پس از آن است ولی جنبه هم‌وزن آن اطلاع‌رسانی و روایتگری عاشوراست.
وی با اشاره به جمله معروف «کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود»، ادامه داد: روایتگری عاشورا به‌گونه‌ای انجام شده که هم برای امروز ما و هم برای آینده درس‌آموز است. حضرت‌زینب(س) الگو و اسوه کسانی است که قصد دارند در زمینه خبررسانی به‌درستی فعالیت کنند.
مشاور فرمانده‌ کل قوا ضمن اشاره به اتفاقات عاشورا، بیان کرد: فجایع تلخی در عاشورا رقم خورده است و حضرت زینب(س) مسئولیت کاروانی را دارد که به‌دست شقی‌ترین افراد به‌ اسارت درآمده‌اند. در این فضا، حضرت زینب(س) یک کار ماندگار و بزرگ اطلاع‌رسانی و روایتگری صحنه عاشورا را انجام می‌دهد.
مشاور فرمانده‌ کل قوا گفت: امروز پیام‌رسانی شکل‌دهنده بسیاری از هنجارهای اجتماعی است و اگر فضای فرهنگ عمومی را فضای فرهنگی جامعه بدانیم، می‌توان گفت که روشنگری‌ها امروز نقش دوگانه‌ای را ایفا می‌کند؛ یک جهت این نقش کسانی هستند که به‌شکلی صحیح عمل می‌کنند و در طرف دیگر، خبرنگارانی هستند که در خدمت زورگویان عالم قرار دارند.وی در ادامه سخنان خود، سلامت جامعه را وابسته به نحوه پیام‌رسانی دانست و افزود: رسانه‌ها با ایفای یک نقش دوگانه می‌توانند جامعه را به‌سوی نابودی و قهقرا ببرند یا به‌سوی رستگاری سوق دهند؛ رسانه‌ها همچنین می‌توانند جامعه را به‌سوی جنگ یا صلح هدایت کنند.
امیر سرتیپ حاتمی با بیان این‌که «ما در حوادث مهم هیچ‌گاه جایی را شاهد نیستیم که رسانه یک پای مهم آن نباشد»، خاطرنشان کرد: جنگ‌ها با رسانه شروع می‌شود، با رسانه استمرار پیدا می‌کند و با رسانه خاتمه پیدا می‌کند. در همه جنگ‌هایی که خودمان درگیر آن بوده‌ایم، این مورد را مشاهده کرده‌ایم.
وی ادامه داد: عمدتا در مقابل ما دسته‌ای از رسانه‌ها هستند که در طیف منفی نقش‌آفرینی رسانه‌ای قرار دارند. غربی‌ها با ادعای طرفداری از اخلاق حقوق بشر و صلح، رسانه‌های خود را هدایت می‌کنند اما، ما به‌عنوان ایرانی‌ها با پوست، گوشت و خون خود حس کرده‌ایم که این‌‌گونه نبوده است.
مشاور فرمانده‌ کل قوا با اشاره به بمباران شیمیایی سردشت و حلبچه در دفاع ‌مقدس و کشته و زخمی ‌شدن هزاران نفر، ابراز کرد: در این حادثه خواست مستکبران جهان این نبود که رسانه‌ها به‌طور حقیقی به این موضوع بپردازند اما، رسانه‌های حق‌‌مدار به‌طور صحیح به آن پرداختند.
وی افزود: درباره 17هزار شهید ترور که توسط منافقین به شهادت رسیدند نیز هیچ‌کدام از رسانه‌های غربی به‌طور صحیح به آن نپرداختند و آن را مغفول گذاشتند.
امیر سرتیپ حاتمی با بیان این‌که بیش از 500هزار نفر در سوریه کشته شدند و هفت تا هشت میلیون نیز آواره شدند، خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها علاوه بر این جنایت‌ها به ‌بهانه مبارزه با تروریسم دو بار به افغانستان و عراق تهاجم کردند و منابع این کشورها را غارت کردند و مردم آنها را از بین بردند اما، رسانه‌های غربی به این موضوعات نپرداختند و پوشیده ماند.البته اگر رشادت‌ها و فداکاری‌های محور مقاومت نبود، این فجایع در سوریه و عراق هرگز خاتمه پیدا نمی‌کرد و تا 20سال دیگر نیز در منطقه تداوم داشت.
وی ادامه داد: اگر امروز مطلبی در فضای جهانی وجود دارد و برای ملت‌ها بیان شده حاصل تلاش‌های متعهدانه اصحاب رسانه است.مشاور فرمانده‌ کل قوا با اشاره به اغتشاشات پاییز گذشته تصریح کرد: ما یک مدل از کار رسانه‌ای را در وقایع برنامه‌ریزی‌شده سال گذشته کشورمان شاهد بودیم، در آنجا نیز مصادیق برجسته‌ای از این برنامه‌ریزی وجود دارد که می‌خواستند هرگونه حرف و سخن باطلی را به ملت ایران بقبولانند.
امیر سرتیپ حاتمی با بیان این‌که آمریکایی‌ها گروه‌های تجزیه‌طلب را در جریانات پاییز گذشته به‌گونه‌ای مطرح کردند، گفت: این کار در مقابل ملتی انجام شد که یقینا بالاترین افتخار او نبرد و تلاش برای حفظ تمامیت‌ارضی کشورمان است، چرا که بزرگ‌ترین دستاورد ما این بود و دشمنان می‌خواستند با تطهیر خاندان پهلوی، تجزیه‌طلبان و منافقین آن را خدشه‌دار کنند‌.