printlogo


همیشه پای کرونا و آنفلوآنزا در میان است
با سردشدن هوا و آمدن پاییز طبق روال معمول بیماری‌های با علائم تنفسی هم افزایش می‌یابد. همچنان‌که اگر به دوروبرمان نگاه کنیم افراد بیشتری را می‌بینیم که سرفه و عطسه و آبریزش بینی دارند. علائمی که با توجه به گذراندن تجربه تلخ کرونا می‌تواند ما را نگران کند.

به‌خصوص این‌که وزیر بهداشت هم درباره افزایش موارد بیماری‌های تنفسی و سرماخوردگی گفته است: «موارد جدیدی که حالت سرماخوردگی دارند، یا آنفلوآنزاست یا کرونا.» طبق تاکید وی، کرونا به‌هیچ‌وجه ازبین‌نمی‌رود بلکه از حالت همه‌گیری به حالت آندمی یا حالت تک‌گیری تبدیل می‌شود. کابوس کرونا با سرمای هوا و بروز بیماری‌های تنفسی دوباره در ذهن‌مان تکرار می‌شود. به‌خصوص این‌که آمارهای هفتگی وزارت بهداشت نشان می‌دهد کرونا هنور هم هست و حتی قربانی هم می‌گیرد. 
     
44مرگ کرونایی طی هفته گذشته
آمارهای کرونایی روی محور صعودی قرار دارد. بنابر اعلام وزارت بهداشت، 1244 مبتلای جدید کرونا در یک هفته گذشته در کشور شناسایی شدند. از یکشنبه هفته گذشته تا ۲۲مهرماه۱۴۰۲ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، 1244 بیمار جدید مبتلا به کووید -۱۹ در کشور شناسایی و ۷۸۷ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید -۱۹  در کشور به هفت‌میلیون و ۶۱۹هزار و ۹۸۱نفر رسید. متاسفانه در هفت روز گذشته (یکشنبه ۱۶ تا شنبه ۲۲ مهرماه)، ۴۴ نفر از بیماران کووید -۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری، به ۱۴۶هزار و ۴۸۰ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون هفت‌میلیون و ۳۸۰هزار و۲۴۱نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۶۳نفر از بیماران مبتلا به کووید ــ ۱۹ در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
     
توصیه همیشگی استفاده از ماسک 
بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت تاکید کرده موارد جدیدی که حالت سرماخوردگی دارند، یا آنفلوآنزاست یا کرونا. هرچند به گفته وی، کرونای فعلی از موارد بیماری در سه سال گذشته متفاوت است و اگرچه موارد بیماری درحال‌حاضر نیز مرگ‌ومیر دارد اما اغلب در افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و نقص سیستم‌ایمنی اتفاق می‌افتد و راهکارش آن است که این افراد پرخطر سالانه واکسن کرونا را تزریق کنند.
وی همچنین درباره پوشش ماسک نیز گفت: «ماسک به‌ویژه در افراد دارای علائم سرماخوردگی توصیه می‌شود. این افراد به‌ویژه در اماکن تجمعی ازجمله مدارس و دانشگاه‌ها و... حتما از ماسک استفاده کنند.» 
     
بازهم کرونا 
مرتضی ایزدی، متخصص بیماری‌های عفونی هم با اشاره به این‌که درحال‌حاضر با حجم زیاد مراجعه بیماران سرپایی روبه‌رو هستیم، گفت: «به‌نظرم با درنظرگرفتن علائم و سیر جهانی تحول ویروس‌ها این مراجعه‌های اخیر به مراکز درمانی نشانه‌های ابتلا به کووید است.»
 این متخصص بیماری‌های عفونی درخصوص روند افزایشی بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا در کشور به فارس توضیح داد: «با بررسی‌های انجام‌شده و با توجه به کاهش ابتلا به ویروسRSV، آنفلوآنزا و ویروس‌هایی که سبب سرماخوردگی می‌شوند، احتمالا ابتلاهای اخیر مربوط به کروناست.

و اما آنفلوآنزا 
به گفته این متخصص عفونی، تعداد مراجعان مبتلا به آنفلوآنزا در کشور نیز طی روزهای اخیر افزایش داشته است. آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است، بنابراین داروهای ضدمیکروبی(آنتی‌بیوتیک‌ها) بر آن تأثیری ندارند. تجویز آنتی‌بیوتیک با نظر پزشک و در موارد خاص (ازجمله همراه‌شدن یک بیماری میکروبی با بیماری آنفلوآنزا) مفید است. در بیشتر موارد آنفلوآنزا، میکروبی اضافه نمی‌شود و بیمار نیاز به آنتی‌بیوتیک ندارد.
وی ادامه داد: «علائم بیماری آنفلوآنزا معمولا با استراحت در منزل، نوشیدن مایعات به میزان کافی و دریافت داروهای ضددردهای عضلانی بهبود می‌یابد. داروهای ضدویروسی خاصی جهت کاهش شدت و مدت بیماری آنفلوآنزا زیر نظر پزشک و در موارد خاص معمولا برای افراد در معرض خطر و پرخطر تجویز می‌شود و به‌هیچ‌عنوان نباید به‌عنوان خوددرمانی مورداستفاده قرار گیرند.»