دلبری هنر ایرانی -اسلامی در ساتبیز
حراجی ساتبیز لندن با عنوان «هنرهای دنیای اسلام شامل فرش و قالیچه» با فروشی بالغ بر ۱۳ میلیون دلار به كار خود پایان داد. ایسنا این خبر را منتشر كرد و نوشت كه در این حراجی در مجموع ۳۱۱ اثر به فروش رفت.
یك نقاشی پرتره از سلیمان یكم (دهمین سلطان امپراتوری عثمانی) كه قیمت اولیه ۳۲۰ هزار دلار تا ۴۵۰ هزار دلار برای آن تخمین زده شده بود در نهایت با قیمتی بالغ بر 9/6 میلیون دلار به فروش رفت تا ركورددار گرانترین اثر فروخته شده در این حراجی باشد.
گرانترین اثر ایرانی
در میان آثار ایرانی نیز، یك تخته فرش ابریشم با قدمت نزدیك به ۲۳۰ سال كه به فرمان فتحعلیشاه قاجار بافته شده است با قیمت نزدیك به ۱۹۶ هزار دلار (حدود 8/2 میلیارد تومان) به فروش رفت تا در میان كل آثار فروخته شده در این حراجی در رتبه چهارم گرانترینها قرار گیرد.
در قسمت بالایی این فرش كه دارای تاریخ است آورده شده: «حسبالامر نواب مستطاب اشرف والا نایبالسلطنه (اثر نوروز ساروقی در سال ۱۲۰۵ قمری- ۱۱۷۰ شمسی)
همچنین یك قرآن بزرگ تذهیبكاری شده مربوط به دوره صفوی (نیمه دوم قرن شانزدهم میلادی) در میان چندین نسخه قرآن با منشأ ایرانی-اسلامی به بالاترین قیمت ۱۲۲ هزار دلار به فروش رفت.
یك قرآن قاجاری درون یك جعبه چوبی لاك زده شده (حدود سال ۱۲۲۱ شمسی) نیز در نهایت به قیمت 6/81 هزار دلار فروخته شد.
یك كاشی سفالی پلی كروم قاجاری قرن ۱۹ میلادی (9/17 هزار دلار)، نقاشی پرتره از خسرو پرویز مربوط به سال ۱۱۸۱ شمسی در دوره قاجار (5/24 هزار دلار) در كنار چندین نسخه قرآن قدیمی و فرش اصفهان، بیجار و… از جمله دیگر آثار ایرانی فروختهشده در این حراجی هستند.