printlogo


جنایت «سیانوری»
مرد نقره‌ساز كه با همدستی زن جوان، نقشه قتل شوهر او را كشیده و جسدش را به آتش كشیده بود از سوی دادگاه كیفری به قصاص محكوم شد. متهمان دوبار نقشه قتل را اجرا كردند، اما هر بار با شكست رو‌به‌رو شده و در سومین اجرا توانستند مرد جوان را با سیانور از پا درآورند.

مدتی قبل مرد جوانی به اداره پلیس رفت و از ناپدید شدن برادرش خبر داد و گفت: برادرم کامران آشپز است و چند ماه قبل با دختر جوانی به نام فتانه ازدواج كرده است. چند روز است از او خبری ندارم، هر چه با تلفن همراهش تماس می‌گیرم پاسخ نمی‌دهد. فتانه هم خودش را بی‌خبر نشان می‌دهد و می‌گوید كامران برای كار، خانه را ترك كرده و دیگر بازنگشته است. كامران آدمی نیست كه بی‌خبر از من و خانواده اش جایی برود، آن هم این همه روز، مطمئنم برای برادرم اتفاقی رخ داده است.
با شكایت مرد جوان تحقیقات برای یافتن كامران از سوی كارآگاهان جنایی مشهد آغاز شد. در نخستین گام ماموران سراغ فتانه رفتند و زن جوان مدعی شد از سرنوشت همسرش بی‌خبر است.
سرنخی از رابطه پنهانی
در تحقیقات میدانی، كارآگاهان دریافتند زوج جوان باهم اختلاف داشته و چند بار صدای جرو بحث آنها به گوش همسایه‌ها رسیده است. از آنجا كه فتانه ناپدید شدن شوهرش را گزارش نكرده و از طرفی در تحقیقات مدعی بود اختلافی با همسرش ندارد و همچنین تناقض‌گویی‌های او، شك كارآگاهان را برانگیخت. به این ترتیب تحقیقات روی او متمركز شد و كارآگاهان دریافتند زن جوان مدتی است با مرد نقره سازی به نام بهمن در ارتباط پنهانی است.
جسد سوخته
در حالی كه تحقیقات برای یافتن كامران ادامه داشت، كارآگاهان جنایی در تماس مردمی از كشف جسد سوخته مردی در اطراف شهر مشهد با خبر شدند. در ادامه بررسی‌ها مشخص شد جسد مجهول الهویه متعلق به مرد جوانی است. متخصصان پزشكی قانونی در معاینات خود اعلام كردند زمان تقریبی مرگ همزمان با ناپدید شدن كامران است. از آنجا كه مشخصات جسد با مشخصات كامران شباهت زیادی داشت، از خانواده او خواسته شد برای شناسایی به پزشكی قانونی بروند. در نهایت نیز جسد از سوی خانواده كامران شناسایی شد و با آزمایش‌های جنایی هم مشخص شد جسد سوخته متعلق به مرد ناپدید شده است.
نقشه‌ای برای جنایت
با كشف جشد سوخته و برملا شدن راز رابطه پنهانی فتانه و بهمن، دستور بازداشت فتانه از سوی بازپرس جنایی صادر شد. زن جوان ابتدا منكر بود، اما در برابر مدارك جنایی لب به اعتراف گشود و گفت: مدتی از ازدواجم با كامران می‌گذشت كه اختلافاتمان شروع شد. سر هر چیز كوچكی باهم بحث می‌كردیم. از او و اختلافاتمان خسته شده بودم. یك روز كه برای خرید نقره به مغازه نقره‌سازی رفته بودم با مرد نقره‌ساز كه بهمن نام داشت شروع به صحبت كردم. همین مساله باعث آشنایی من و بهمن شد.
زن جوان ادامه داد: از مشكلاتم برای بهمن گفتم و او هم درنهایت پیشنهاد قتل كامران را داد. ابتدا مخالف بودم، اما تنها راه چاره برای رهایی از دست كامران، قتل همسرم بود. قرار شد با سیانور او را به قتل برسانیم. نقشه را بهمن كشید و من آن را اجرا كردم. كامران مدتی بود كه بیكار شده بود و به او گفتم كه آگهی دعوت به كار آشپز را دیده‌ام و با این بهانه كه بهمن به دنبال آشپز است شماره بهمن را در اختیار همسرم قرار دادم. بهمن هم در اولین دیدار با او طرح دوستی ریخت و به او گفته بود برای كارمان نیاز به آشپز داریم. كم‌كم رابطه بین همسرم و كامران خوب شد و یك‌بار كه كامران به كارگاه نقره‌سازی بهمن رفته بود، او داخل چای سیانور ریخته بود تا كامران را به قتل برساند. اما ظاهرا میزان سیانور كم بود و موفق به این كار نشد.
جنایت با سیانور
فتانه ادامه داد: دومین بار من امتحان كردم، داخل غذا سیانور ریختم و به كامران دادم. اما مزه بد سیانور باعث شد تا او غذا را نخورد و من هم در اجرای نقشه‌ام موفق نشوم، اما سومین بار بالاخره موفق شدیم. آن روز كامران به كارگاه بهمن می‌رود که به محض ورود، بهمن با شوكر به او حمله می‌كند. شوهرم كه روی زمین می‌افتد، بهمن دست و پایش را می‌بندد و شروع به شكنجه می‌كند. در این میان بهمن به یكی از بستگانش به نام شهرام زنگ می‌زند و از او كمك می‌خواهد.
او گفت: بهمن سعی می‌كند كه آبمیوه مسموم به سیانور را به كامران بدهد اما او ممانعت می‌كند. در نهایت شهرام به او می‌گوید آبمیوه را بخوری مدتی بیهوش می‌شوی، اما اگر مقاومت كنی بهمن تو را به قتل می‌رساند. كامران هم به ناچار آبمیوه مسموم را می‌خورد، بعد از آن جسد را به آتش می‌كشند. بعد از سوزاندن جسد، با من تماس گرفتند و من به كارگاه آمدم و جسد سوخته كامران را دیدم. بعد هم جسد را داخل پتو پیچانده و سوار ماشین كرده و در اطراف شهر رها كردند.
حبس و قصاص
با اعتراف زن جوان، بهمن و شهرام بازداشت شدند و به جرم خود اعتراف كردند. با تكمیل تحقیقات، پرونده برای صدور حكم به دادگاه كیفری استان خراسان رضوی ارجاع شد. عاملان قتل كامران مدتی قبل در دادگاه پای میز محاكمه رفته و در حضور رئیس دادگاه، قاضی امام وردی به دفاع از خود پرداختند. قاضی امام وردی باتوجه به مدارك موجود در پرونده، اعترافات متهمان و نظریه پزشكی قانونی، فتانه را به اتهام شروع به قتل به 25 سال حبس و بهمن را به خاطر مباشرت در قتل به قصاص محكوم كرد.