printlogo


انقلاب اسلامی‌؛ الهام‌بخش مقاومت و وحدت در منطقه
پیروزی انقلاب اسلامی الهام‌بخش جنبش‌های آزادیبخش در منطقه شد. در کشورهایی مانند لبنان، فلسطین،یمن و عراق جنبش‌های مقاومت شکل گرفتند که بسیاری از آنها تحت تأثیر اندیشه‌های امام خمینی(ره)و رهبری آیت‌ا...خامنه‌ای قرار داشتند.برای مثال، حزب‌ا...لبنان به‌عنوان یکی ازموفق‌ترین جنبش‌های مقاومت،با الهام از اندیشه‌های امام خمینی(ره) شکل گرفت و توانست در برابر اسرائیل ایستادگی کند.

بسیاری از کسانی که در شکل‌‌گیری نهضت مقاومت نقش داشتند، همواره درخاطرات خود از شجاعت وقاطعیت رهبرکبیر انقلاب اسلامی در برابر دشمنان سخن می‌گفتند. در یکی از این خاطرات نقل شده است که درست در ابتدای شکل‌‌گیری نهضت مقاومت زمانی که بیشتر مراجع عظام هنوز برای مقابله با اسرائیل تاکیدی نداشتند و بر این باور بودند که این اقدام به شهادت نیروهای مبارز منجر خواهد شد، حضرت امام(ره‌) در فتوایی خطاب به مبارزان تاکید کردند که بایستید، شما پیروزید.  خفتی که امروز اسرائیلی‌ها در لبنان تجربه کردند و مجبور به عقب‌نشینی از سرزمین‌های این کشور شدند نشان می‌دهد که همان تاکید و فتوا، شکل‌‌گیری جریان حزب‌ا... و مقاومت را در لبنان رقم زد.  شکل‌‌گیری حشدالشعبی در عراق و انصارا...در یمن با چنین شابلونی صورت گرفته و همین یکپارچگی عامل وحدت در محور مقاومت است که همه فرمان‌ها، وعده‌ها و افق‌های روشنی که حضرت امام(ره) درنظر داشتند در این راستا محقق شد. 
   
وحدت شیعه و سنی در جبهه مقاومت
یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی، ایجاد وحدت عملی میان شیعه و سنی در جبهه مقاومت بود. این وحدت در لبنان، یمن و فلسطین به‌وضوح دیده می‌شود. برای مثال در لبنان، شیعیان و اهل سنت درکنار یکدیگربه مقاومت دربرابر اسرائیل پرداختند. شهیدان اسماعیل هنیه و یحیی سنوار که هردو اهل سنت بودند، در کنارشهید سیدحسن نصرا...که شیعه بود، با قوت مبارزه کردند ودر این راه به شهادت رسیدند.ازطرف دیگرنیروهای شیعه حوثی دریمن ازمردم غزه که عمدتا اهل سنت هستند،حمایت می‌کنند.این تعاریف درحقیقت شکل‌‌گیری وحدت عملی شیعه وسنی رانشان می‌دهد واین مسأله چیزی جزوعده‌ای که حضرت امام(ره)داده بودند، نیست. انقلاب اسلامی همچنین باعث شد تا اسطوره ابرقدرتی آمریکا و اسرائیل در منطقه فرو بریزد. امروز، آمریکا و اسرائیل با چالش‌های جدی در منطقه مواجه هستند و پایگاه‌های آنها دائما مورد حمله قرار می‌گیرد که این وضعیت نشان‌دهنده ضعف روزافزون آنها در منطقه است. آغازگر روند ضعف آمریکا و اسرائیل در منطقه، حضرت امام(ره‌) بودند و در پی ایشان مقام معظم رهبری این مسیر پربرکت را ادامه دادند. از آغاز شکل‌‌گیری نهضت حضرت امام(ره)امروز بسیاری ازکشورهای منطقه جرات کوچک‌ترین تعرضی و اعتراضی علیه آمریکا را نداشتند و به این مسأله در فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری نیز اشاره شده است.
(برای خواندن متن کامل در جام‌جم آنلاین کیوآرکد را اسکن کنید)

میثم امرودی | دبیرکل مجمع سازمان‌های غیردولتی مدافع مردم فلسطین