printlogo


سخنگوی سازمان امور مالیاتی
مالیات از تراکنش همه کارتخوان‌ها شایعه است
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور درخصوص کسر آنی مالیات از خریدهای کارتخوان، اظهار کرد: متاسفانه طی چند روز اخیر شاهد شایعات متعددی در فضای مجازی هستیم در این‌خصوص که قرار است از خرید با کارتخوان‌ها مالیات اخذ شود.

مهدی موحدی‌بک‌نظر افزود: اولا لازم است که این شایعه را به‌شدت تکذیب کنم چون اساسا طرح هیچ‌گونه مالیات جدیدی صحت ندارد. با این حال این شایعه پس از صدور اطلاعیه جدید سازمان امور مالیاتی به‌وجود آمد.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: بعضا سازمان امور مالیاتی مورد سؤال قرار گرفته که برخی از فعالان اقتصادی مشمول مالیات بر ارزش افزوده؛ این مالیات را از خریداران خود دریافت کرد اما به‌راستی این مالیات را به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌کنند یا خیر.
موحدی‌بک‌نظر خاطرنشان کرد: از این‌رو سازمان امور مالیاتی کشور برای رفع مشکلات این‌چنینی، تصمیم گرفت که طبق مفاد آیین‌نامه اجرایی تبصره یک ماده ۱۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده، از اول دی‌ماه (‌از ابتدای دوره مالیاتی زمستان سال‌جاری‌) برخی از فعالان اقتصادی مرتبط با ارائه غذا و خوراک را که عمدتا شامل رستوران‌های لوکس بوده و قاعدتا مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند، هم‌زمان با صدور صورتحساب الکترونیکی، مالیات و عوارض ارزش‌افزوده خود را به نرخ ۸ درصد به‌صورت علی‌الحساب پرداخت کنند.وی افزود: به‌عبارت دیگر طبق این آیین‌نامه اجرایی، مالیاتی را که این رستوران‌داران لوکس قرار بود بعد از سه ماه پرداخت کنند از این پس هم‌زمان با فروش و صدور صورتحساب برای خریدار پرداخت خواهند کرد.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که پیش از این مالیات و عوارض ارزش افزوده دفاتر اسناد رسمی و سکوهای نمایش خانگی به همین منوال پرداخت می‌شد و در حال حاضر شاهد این هستیم که تقریبا حدود نزدیک به 100 رستوران شامل رستوران‌های لوکس و پردرآمد هم مشمول پرداخت مالیات و عوارض ارزش‌افزوده به شکل جدید شدند.