printlogo


توصیه‌های قاضی برای صلح و سازش در یك قتل ناخواسته


قضات دادگاه برای جلب رضایت اولیای دم راننده تاكسی كه ناخواسته در درگیری با همكارش، او را كشته بود تلاش كردند.
به گزارش خبرنگار جام‌جم، تابستان ۹۷ راننده تاكسی به نام حسام ۲۷ ساله در درگیری با همكارش به نام رسول در خط یافت‌آباد كشته شد. بررسی‌ها نشان می‌داد رسول پس از زدن ضربه پیچ‌گوشتی به سر حسام از محل گریخته است. تلاش برای ردیابی رسول آغاز و وی چند روز بعد بازداشت شد.
رسول به درگیری خونین اعتراف كرد و در بازجویی‌ها گفت: من راننده تاكسی و از مدت‌ها قبل با حسام دوست بودم. من با رانندگی مخارج زندگی‌ام را تامین می‌كردم و می‌خواستم ازدواج كنم و زندگی‌ام را سر و سامان بدهم. آن روز چند مسافر را سوار ماشین كردم اما حسام كه عصبانی شده بود جلو آمد و گفت نوبت او است تا مسافرها را به مقصد برساند. او از مسافران خواست تا از ماشین من پیاده شوند. او مسافرها را پیاده كرد و من به خاطر رفاقتی كه با حسام داشتم سكوت كردم ولی او چند دقیقه بعد ضربه‌ای به آینه ماشینم زد كه آینه شكست. من با پیچ گوشتی در حال درست كردن آینه ماشین بودم  كه حسام بار دیگر به سمتم حمله كرد. من می‌خواستم با پیچ گوشتی به دستش بزنم كه ضربه اشتباهی به سرش خورد و باعث مرگ او شد. من از ترسم فرار كردم تا این‌كه بازداشت شدم.
در این میان شاهدان نیز تایید كردند قربانی درگیری را شروع كرده و چند بار نیز با متهم درگیر شده بود.
به‌دنبال بازسازی صحنه جرم برای رسول كیفرخواست صادر و پرونده‌اش برای رسیدگی به شعبه دهم دادگاه كیفری یك استان تهران فرستاده شد. قرار بود رسول به ریاست قاضی قربانزاده و با حضور یك قاضی مستشار محاكمه شود اما این جلسه به خاطر عدم حضور مادر قربانی كه تنها ولی دم بود به روزهای بعد موكول شد. در این جلسه برادر قربانی كه در دادگاه حاضر شده بود گفت: مادرم كهولت سن دارد و بیمار است. به همین خاطر من به دادگاه آمده‌ام و كارهای مربوط به او را انجام می‌دهم. كشته شدن برادرم داغ بزرگی بر دل ما بود، به همین خاطر مادرم تقاضای قصاص كرده است.
در این میان قاضی قربانزاده، از وی خواست با مادرش صحبت كند و او را به مصالحه دعوت كرد.
 قاضی قربانزاده گفت: بررسی پرونده نشان می‌دهد این قتلی با برنامه‌ریزی قبلی نبوده و به‌دنبال درگیری اتفاقی رخ داده است. متهم، جوانی است كه با مسافركشی روزگار می‌گذرانده و برای تامین مخارج زندگی‌اش بر سر مسافر با قربانی درگیر شده است. شاهدان نیز گفته‌اند مقتول اولین كسی بوده كه درگیری را شروع و چند بار به متهم حمله كرده است. به همین خاطر حتی ممكن است جای قاتل و مقتول عوض می‌شد و متهمی كه حالا در دادگاه است در جای قربانی قرار می‌گرفت. به همین خاطر شما را به مصالحه دعوت می‌كنم و می‌خواهم با مادرتان صحبت كنید تا او حاضر به گذشت شود. چرا كه خداوند نیز در قرآن فرموده است بخشش بهتر است. اگر گمان می‌كردم حضور متهم در جامعه ممكن است خطرآفرین باشد هرگز شما را به گذشت از خونخواهی دعوت نمی‌كردم.
با پایان صحبت‌های قاضی پرونده، برادر مقتول قول داد با مادرش در این زمینه صحبت کرده و نظر قطعی‌اش را در جلسه بعدی اعلام كند.