printlogo


علی مرادی حائز اكثریت نسبی شده، نه اكثریت مطلق
امكان ابطال مجمع انتخاباتی وزنه‌برداری

یك هفته از مجمع انتخاباتی فدراسیون وزنه‌برداری می‌گذرد و هنوز وزیر ورزش حكم ریاست علی‌مرادی را امضا نكرده است. آیا ایرادی در روند برگزاری انتخابات وجود داشته است؟ براساس شواهد و قرائن باید گفت بله!
مجمع انتخاباتی فدراسیون وزنه‌برداری با 44 عضو برگزار شد اما به‌دلیل غیبت رئیس هیات وزنه‌برداری آذربایجان شرقی، 43 رای در صندوق انداخته شد. به این ترتیب علی مرادی با 22 رای به‌عنوان رئیس فدراسیون وزنه‌برداری انتخاب شد. اما براساس آنچه در آیین‌نامه شرایط احراز و چگونگی انتخاب رئیس فدراسیون آمده، كسب 22 رای در مجمعی كه 44 عضو دارد و 43 رای دهنده، به منزله كسب اكثریت مطلق آرا نیست!
در بند 5 از ماده 10 آیین‌نامه جدید چگونگی انتخاب رؤسای فدراسیون‌ها كه 14 شهریور 96 با تأیید مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان ابلاغ شد، آمده است: «رئیس فدراسیون از میان داوطلبین حائز شرایط و با اكثریت مطلق آرا قابل قبول اعضای حاضر در مجمع انتخاب خواهد شد.»
در بند 12 از ماده یك همین آیین‌نامه هم آمده است، اكثریت مطلق یعنی اكثریت با حدنصاب نصف به اضافه یك آرای قابل قبول اعضای حاضر در مجمع.
در قانون انتخابات ریاست جمهوری، همین‌طور در ماده 88 لایحه قانونی اصلاح قانون تجارت و ماده 7 قانون انتخابات مجلس نیز اكثریت مطلق، نصف به‌علاوه یك تعریف شده است. با این حال تعریف دیگری هم برای اكثریت مطلق وجود دارد كه قانونگذار در ماده 96 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به آن اشاره دارد و می‌گوید: «اكثریت مطلق وقتی حاصل می‌شود كه بیش از نصف نمایندگان حاضر رأی مثبت دهند.»
حال چنانچه تعداد اعضای شورایی یا تعداد حاضر در جلسه‌ای فرد باشد اكثریت مطلق آن با توجه به هر یك از تعاریف مذكور متفاوت خواهد بود و این همان ایراد حقوقی است كه می‌تواند به ابطال مجمع انتخاباتی فدراسیون وزنه برداری بینجامد.
ابهام بزرگ درباره صحت برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون وزنه برداری، با توجه به دو تعریف مختلف از اكثریت مطلق، همین‌جا بوجود می‌آید؛ البته با توجه به این‌كه قانونگذار در آیین‌نامه «شرایط احراز و چگونگی انتخاب رئیس فدراسیون‌های ورزشی»، اكثریت مطلق را برای انتخاب رئیس در نظر گرفته و به‌صراحت از واژه «نصف به اضافه یك» برای این اكثریت استفاده كرده، می‌توان گفت معرفی علی مرادی به‌عنوان رئیس فدراسیون وزنه‌برداری، اشتباه بزرگی بوده كه از سوی رئیس مجمع، صورت گرفته است. در واقع براساس تعاریف قانونی، علی مرادی با كسب بیست و دو رای، حائز اكثریت نسبی شده (كسب بیشترین رای در میان نامزدها) و این مغایرت دارد با آنچه در آیین‌نامه «شرایط احراز و چگونگی انتخاب رئیس فدراسیون‌های ورزشی» ذكر شده است!