از شعار نژادپرستی تا حمایت از نظامیان تركیه
شب سیاه فوتبــال اروپــا
مقامات فیفا و یوفا همواره سعی میكنند به اشكال و روشهای مختلف تماشاگران و فوتبالیستها را به مبارزه با نژادپرستی ترغیب كنند و به آنها بگویند كه فوتبال نباید هرگز و در هیچ زمانی رنگ و بوی سیاسی به خود بگیرد. اما گاهی اوقات اتفاقات و حواشی تنها یك یا دو بازی تمام این تلاشها را زیر سوال میبرد. اتفاقاتی كه دوشنبهشب در مرحله مقدماتی یورو 2020 رخداد، نشان داد كه نهادهای فوتبالی در این مسیر راه طولانی پیش روی خود دارند.
بیشترین حاشیهها مربوط به بازی تیم ملی انگلیس در زمین بلغارستان بود كه با نتیجه 6 بر صفر به نفع سه شیرها به پایان رسید. حاشیه اصلی این بازی شعارهای نژادپرستانه طرفداران بلغارستان بود كه داور مسابقه را مجبور كرد چند بار این بازی را متوقف كند. این اتفاق تلخ با واكنشهای منفی زیادی روبهرو شد. رحیم استرلینگ، مهاجم انگلیسیها در واكنش به این موضوع گفت: من واقعا با بلغاریها همدردی میكنم كه چنین احمقهایی در ورزشگاه دارند. سرمربی و كاپیتان تیم ملی انگلیس نیز این نوع رفتار هواداران بلغارستان را غیر قابل قبول خوانده و خواستار برخورد شدید یوفا شدند. اتحادیه فوتبال انگلیس هم از این نوع رفتار به یوفا شكایت كردند.
در این میان نوع رفتار مسؤولان فوتبال بلغارستان به این مساله با هم متفاوت بود. در این میان، كراسیمیر بالاكوف، سرمربی تیم ملی بلغارستان مدعی شد كه هیچ شعار نژادپرستانهای را در جریان بازی نشنیده است. بالاكوف به شبكه ITV گفت: من آن شعرهایی را كه اكثر شما دارید به آن اشاره میكنید، نشنیدم. با این حال باید بگویم كه رفتارهای ناشایست فقط از جانب هواداران بلغارستان نبود بلكه هواداران انگلیسی هم وقتی كه سرود ملی ما داشت پخش میشد سوت میزدند و آن را هو میكردند. در همین حال، بویكو بوریسوف، نخستوزیر كشور بلغارستان خواهان بركناری بوریسلاف میهایلوف از سمت ریاست اتحادیه فوتبال این كشور شد.
او همچنین به وزیر ورزش بلغارستان دستور داده هرگونه ارتباطی میان دولت و اتحادیه فوتبال از جمله روابط مالی قطع شود تا زمانی كه بورسیلاف میهایلووف از ریاست این سازمان استعفا كند.
حادثه تلخ دیگر، مربوط به بازی تركیه و فرانسه بود كه تیم ملی تركیه پس از كسب تساوی 1-1 در پاریس باز هم به نشان حمایت از عملیات نظامی تركیه در سوریه، به آنها سلام نظامی دادند.
روكسانه ماراسینانو، وزیر ورزش فرانسه بعد از این اتفاق، خواهان آن شد كه اتحادیه فوتبال اروپا اعضای تیم مهمان را مجازات كند. حمایت از نظامیان تركیه، یك حاشیه دیگر هم به همراه داشت. چند روز پیش جنك شاهین، بازیكن تركیهای باشگاه سن پائولی، در صفحه اجتماعیاش به نوعی حمایت خود را از حملات نظامی تركیه به سوریه اعلام كرده بود. حالا این باشگاه آلمانی بعد از چند روز تحقیق و بررسی اعلام كرد شاهین از سوی این باشگاه به عنوان بازیكن آزاد معرفی شده است.