printlogo


گزارش تپش از شگرد جدید مجرمان سایبری
كلاهبرداری به بهانه كار در منزل

تمام شبكه‌های مجازی را كه بگردید، حتما ردپای آدم‌هایی را می‌بینید كه به كاربران دیگر وعده می‌د‌هند اگر در خانه كار كنند، ماهانه چند میلیون تومان درآمد خواهند داشت. كارها و مشاغلی كه اینها پیشنهاد می‌دهند هم تا دل‌تان بخواهد، پر است از تنوع. روال كارشان هم این‌طور است كه مواد اولیه و تامین وسایل لازم از ما و انجام كار از شما، پركردن حساب بانكی هم از طرف كارفرمایتان.
زن جوانی كه در دام یكی از همین كلاهبرداران افتاده است، می‌گوید: «13 سال پیش به اصرار پدر و مادرم با شوهرم ازدواج كردم. در واقع یك ازدواج تحمیلی بود و پدرم مرا با پدرشوهرم معامله كرد. به‌خاطر ازدواج اجباری، هیچ علاقه‌ای به شوهرم ندارم و تمام این سال‌ها را به خاطر بچه‌هایم تحمل كردم. سه بچه دارم كه بزرگ‌ترین‌شان 12 ساله است. شوهرم كارگر روزمزد بود. یك روز كار داشت و درآمد داشتیم، یك روز هم سفره‌مان خالی بود. روزی نبود كه دعوا و مرافعه نداشته باشیم. وقتی سركار نمی‌رفت، هیچ پولی هم نداشتیم. تصمیم گرفتم كار كنم. بعد از مدتی در یكی از شبكه‌های مجازی متوجه آگهی كار در منزل فردی شدم كه ادعا می‌كرد اگر برای او كار كنم، هرماه درآمد ثابت و عالی خواهم داشت. امیدوار شده بودم. با یكی از آگهی‌دهنده‌ها صحبت كردم و به من گفت ابتدا باید یك دوره آموزشی ساخت جعبه‌های هدیه تزئینی ببینم. پس از مدتی هم، من را به عنوان نیروی ثابت كار استخدام می‌كند. برای آموزش كار به من گفت باید 400 هزار تومان به حسابش
واریز كنم. پس از واریز پول، فیش را برایش ارسال كردم و منتظر ماندم تا ویدیوها را برایم بفرستد. ویدیوها را برایم فرستاد و از شدت خوشحالی خیلی زود كار را 
یاد گرفتم و با آژانسی كه فرستاده بود، جعبه‌ها را برایش فرستادم. یك ماه بعد وقتی خواست حقوق بدهد، به او شماره كارت دادم، اما علاوه بر شماره كارت، شماره حساب و تاریخ انقضای كارت و اطلاعات دیگر را از من خواست. من هم با این تصور كه رمز در اختیار خودم است و او نمی‌تواند وارد حسابم شود، تمام اطلاعات كارت بانكی به جز رمزم را به او دادم. بعد از دادن اطلاعات كارت، منتظر ماندم تا پول به حسابم بیاید، اما متوجه شدم از حسابم پول برداشت شده است. وقتی به او پیام دادم، دیدم مسدود شده‌ام و شماره تلفنش را هم خاموش كرده است. به او هیچ دسترسی نداشتم و برای همین به پلیس فتا مراجعه و طرح شكایت كردم تا به پرونده‌ام رسیدگی كنند.»