printlogo


گردو، بادام یا فندق؛ کدام را انتخاب کنیم؟

آجیل‌ها از سالم‌ترین گروه‌های مواد غذایی هستند و تقریبا توصیه همه کارشناسان استفاده روزانه از این مواد غذایی است، اما شاید این سوال در ذهن بسیاری از ما ایجاد شود که انواع مختلف آجیل چه تفاوت‌های تغذیه‌ای با یکدیگر دارند و کدامیک برای سلامت ما مفیدتر هستند. در ادامه به خواص تغذیه‌ای سه نوع مختلف آجیل گردو، بادام و فندق پرداخته‌ایم.
 فواید سلامت‌زای بادام: مصرف مقادیر کم یا زیاد بادام تأثیر مثبتی بر سلامت دارد. هرچند بادام کالری قابل‌توجهی دارد، اما مصرف بیشتر آن باعث افزایش وزن نمی‌شود. مصرف این آجیل برای افرادی که از دیابت نوع‌2 رنج می‌برند یا در معرض ابتلا به آن هستند، مفید است زیرا باعث کاهش جذب گلوکز می‌شود و اثر سیرکنندگی دارد، همچنین مصرف بادام برای کسانی که در دوره رشد قرار دارند، زنان یائسه یا افرادی که از مشکلات استخوانی مانند پوکی‌استخوان رنج می‌برند یا در معرض آن قرار دارند توصیه می‌شود. دلیلش این است که مصرف این آجیل باعث افزایش تراکم مواد معدنی استخوان می‌شود. در حقیقت، بادام
حاوی بسیاری از موادمغذی لازم برای ساخت و حفظ سلامت استخوان‌ها از جمله کلسیم، منیزیم، روی، مس و منگنز است.
ویژگی‌های خواص گردو: این آجیل حاوی میزان متعادلی از اسیدهای چرب امگا3 و امگا6 و همچنین یکی از منابع گیاهی اسید آلفا-لینولنیک است. گردو همچنین دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است که باعث بهبود وضعیت دیواره رگ‌ها می‌شوند. این خواص گردو همچنین برای مغز و رشد عملکردهای شناختی مفید است. به همین دلیل مصرف آن می‌تواند باعث جلوگیری یا کندشدن پیشرفت برخی از بیماری‌های تحلیل برنده مانند اختلال شناختی خفیف
یا آلزایمر شود.
خواص فندق: فندق دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است. این ترکیبات از سلول‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو که در طولانی‌مدت می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند پیری زودرس، سرطان یا آسیب قلبی-عروقی شود، محافظت می‌کنند. این آجیل نیز باوجود دارابودن کالری و چربی بالا باعث اضافه وزن نمی‌شود.
کدامیک مفیدتر است؟ روشن است که همه انواع آجیل از اثرات متعدد تقویت‌کننده سلامت برخوردارند؛ بنابراین، تلاش برای پاسخ به این پرسش که کدامیک را انتخاب کنیم یک چالش است. اگر با شرایط پزشکی خاصی دست‌وپنجه نرم می‌کنید و برای مثال اگر به‌دنبال آجیل مطلوب برای کاهش‌وزن و کنترل قندخون هستید، بادام می‌تواند بهترین انتخاب باشد. در مقابل، گردو بهترین گزینه برای سلامت مغز است، اما در شرایط کلی بهتر است ترکیب متعادلی از این مواد غذایی مفید را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
منبع: steptohealth.com