printlogo


خودروی اپل در بهترین حالت بین سال‌های 2025 تا 2027 از راه می‌رسد
در انتظار تولد محصول پروژه تایتان

پروژه تایتان اپل که گفته می‌شود دستاورد آن یک خودروی الکتریکی خودران خواهد بود، پس از فراز و نشیب‌های فراوان سال‌های اخیر، حالا دوباره در کانون توجه قرارگرفته است. به گزارش خودرو بانک، در روزهای گذشته گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر معرفی این خودرو در سال 1403 شمسی/ 2024میلادی مطرح‌شده بود اما مینگ‌چی‌کو تحلیلگر مسائل و سیاست‌های اپل بر این باور است در بهترین حالت بین سال‌های 1404 تا 1406 شمسی/ 2025 تا 2027 شاهد معرفی اولین خودرو با نشان سیب گاز زده خواهیم بود. با در نظر گرفتن این پیش‌بینی‌ها، سؤال مهمی به ذهن خطور می‌کند؛ این‌که چرا برای شرکتی چند تریلیون دلاری مثل اپل، این‌قدر زمان لازم است تا یک خودرو را توسعه دهد؟
شاید بدانید پروژه تایتان در سال 1393/ 2014 و با رهبری تیم کوک و تحت نظارت استیو زادسکی متولد شد. باوجوداین، تمام اطلاعات این پروژه هیجان‌انگیز تاکنون مخفی باقی‌مانده و هیچ جزئیاتی از آن به بیرون درز نکرده است. یکی از پاسخ‌های بالقوه به سؤال مطرح‌شده، می‌تواند با شیوه خاص کمپانی اپل در گره زدن لوازم و خدمات به زندگی مردم ارتباط داشته باشد. برای نمونه کاربران آیفون را در نظر بگیرید؛ بی‌میلی یا حتی مقاومت این دسته در برابر ورود به دنیای اندروید برای همه واضح و روشن است. ازاین‌رو تردیدی نیست اپل خواهان دستیابی به شرایطی مشابه و توسعه اتومبیل خودرانی است که با عملکرد بی‌نقصش بتواند در اعماق دل طرفداران و سایر مشتریان بالقوه نفوذ کند  که این مسأله هم مسلما بدون آزمون‌وخطا و انجام آزمایش‌های فراوان شدنی نیست. در کنار این، مینگ-چی کو دیدگاه جالب دیگری در رابطه با پروژه تایتان اپل دارد. وی معتقد است با آن‌که اپل قدرت رقابت‌پذیری فوق‌العاده بالایی دارد ولی در ورود به حوزه‌های جدید بعضا ناموفق بوده است. این تحلیلگر برجسته با اشاره به بازار اسپیکرهای هوشمند که اپل در آن ناکام باقی‌مانده، رقابت موجود در بازار خودروهای الکتریکی و خودران را بسیار جدی‌تر و شدیدتر می‌داند. علاوه بر این، حجم داده دیگر چالشی است که در پروژه تایتان پیش روی کمپانی اپل قرار دارد. به اعتقاد مینگ‌چی کو وقتی کوپرتینویی‌ها نخستین خودروی خود را راهی بازار کنند، برندهای فعال درزمینه فناوری خودران ازنظر داده‌های گردآوری‌شده، پنج سال جلوتر از آنها خواهند بود. آن‌طور که از شواهد و قرائن پیداست، این دهه آبستن حوادث زیادی برای صنعت خودرو بوده و بی‌گمان تحولات گسترده‌ای در آینده نزدیک رخ خواهد داد. نکته حائز اهمیت این‌که هرگونه اشتباه یا تعلل از سوی نام‌های بزرگ ممکن است آنها را از عرش به فرش بکشاند یا برعکس، نام‌هایی که الان کسی روی آنها حساب باز نمی‌کند، به‌واسطه تصمیم‌های درست و آینده‌نگری در پایان این دهه به جرگه بزرگان بپیوندند. آیا 10 سال پیش کسی فکر می‌کرد تسلا بتواند جایگاه کنونی را داشته باشد؟
ناگفته نماند هربرت دیس، مدیرعامل فولکس‌واگن معتقد است ورود اپل به عرصه خودروسازی چالش‌های بزرگ‌تری را پیش روی این کمپانی آلمانی قرار داده و در مقایسه با دیگر رقبای سنتی، دردسرهای بیشتری را ایجاد خواهد کرد.