printlogo


سرمایه‌گذاری آمریکا و ژاپن برای مقابله با کمبود تراشه


قانونگذاران در آمریکا و ژاپن خواهان گسترش سرمایه‌گذاری در توسعه تولید و تحقیقات نیمه‌رسانا هستند و هرکدام بودجه‌هایی را برای این منظور در نظر گرفته‌اند. به گزارش مهر، چاک شومر، رهبر نمایندگان حزب دموکرات سنای آمریکا لایحه‌ای جدید برای تأیید بودجه‌ای ۵۲میلیارد دلاری برای گسترش تولید و تحقیقات در حوزه نیمه‌رسانا طی پنج‌سال آینده را ارائه کرد.
این پیشنهاد بودجه‌اضطراری بخشی از یک لایحه ۱۴۰۰صفحه‌ای اصلاح شده است که هفته‌جاری در سنا بررسی می‌شود. طبق گزارش‌های پیشین لایحه‌اصلاحی به اختصاص بودجه‌ای ۱۲۰میلیارددلاری برای گسترش تحقیقات‌فناوری در آمریکا و رقابت با چین است. شومر در این باره گفت: تولیدکنندگان آمریکایی به دلیل کمبود تراشه به‌شدت آسیب دیده‌اند. ما نمی‌توانیم برای تأمین تراشه به شرکت‌های‌خارجی متکی باشیم. این لایحه‌ خودکفایی ما را در این بخش تضمین می‌کند. گفتنی است جوبایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا نیز خواهان سرمایه‌گذاری ۵۰میلیارد دلاری برای ارتقای تولید و تحقیق نیمه‌رسانا در این کشور شده‌است.
از سوی دیگر روزنامه نیکی در گزارشی اشاره می‌کند ژاپن نیز سعی دارد با افزایش بودجه، تولید محلی نیمه‌رسانا و باتری را در داخل افزایش دهد. برهمین اساس طرحی ارائه شده که احتمالا در اواسط خرداد نهایی می‌شود. دولت ژاپن نیز خواهان سرمایه‌گذاری وسیع برای توسعه باتری خودروهای برقی است.
این طرح نشان دهنده نگرانی مقامات درباره کمبود جهانی تراشه است که به اختلال در صنعت خودروسازی ژاپن منجر شده و تهدیدی برای اقتصاد کشور به حساب می‌آید.