سن بروز سکته مغزی در ایران؛ کمتر از دنیا

سن بروز سکته مغزی در ایران؛ کمتر از دنیا

دکتر احسان شریفی‌پور، دبیر انجمن سکته مغزی ایران، با اشاره به نتایج مطالعات انجام‌گرفته در زمینه سکته مغزی گفت: بروز سکته مغزی در ایران حدود ۱۵۰مورد به ازای هر صدهزار نفر در سال است. وی افزود که این میزان بروز سکته مغزی در کشور، بیش از متوسط جهانی بوده و تقریبا 1.5برابر این متوسط است.

او ادامه داد: نتایج دو مطالعه بزرگ بروز سکته مغزی بیانگر این است که سن بروز سکته مغزی در ایران، حدود ۱۰سال از متوسط جهانی کمتر است. اختلاف ۱۰ساله میانگین سنی بروز سکته مغزی در کشور از متوسط جهانی، یک نکته نگران‌کننده محسوب می‌شود و مستلزم تلاش بیشتر کادر درمان است. متوسط سن سکته مغزی در دنیا حدود ۷۵ تا ۸۰ سال و متوسط سن بروز سکته در کشور حدود ۶۵ تا ۷۰ سال است. با توجه به وضعیت کنونی بروز سکته مغزی در ایران، ریسک‌فاکتورها باید با جدیت در کانون توجه قرار گیرند تا میزان وقوع این بیماری در کشور کاهش یابد. برای کاهش سکته مغزی، توجه به عوامل خطر و همکاری جامع میان ارگان‌های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است.این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب درباره افزایش سن و احتمال سکته مغزی نیز تصریح کرد: پس از ۵۰ سالگی، سکته‌ مغزی به ازای هر دهه دوبرابر افزایش می‌یابد و اصولا برای افراد بالای ۵۰ سال است. هنگامی که از سکته مغزی در بزرگسالان صحبت می‌کنیم، منظور افرادی است که سن آنها از ۱۸ سال تا بیش از صد سال متغیر است و در گزارش‌های مربوط به سکته مغزی ثبت شده‌اند. بررسی نتایج مقابله‌ای پیک سنی سکته مغزی در دنیا و ایران مهم است، چراکه متوسط سنی پیک سکته مغزی در دنیا ۷۵ تا ۸۰ و پیک سنی سکته مغزی در کشور ما نیز ۶۵ تا ۷۰ سال است.

دیابت؛ بزرگ‌ترین اپیدمی تاریخ
دکتر کوروش اعتماد، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت از دیابت به‌عنوان اپیدمی بزرگ تاریخ نام برد.شیوع بیماری دیابت درجهان درسال‌های اخیر این بیماری رابه بزرگ‌ترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است:بیش از ۵۳۷‌میلیون بزرگسال (۲۰ تا ۷۹ سال) ازمردم جهان مبتلا به دیابت هستند.اعتماد گفت: پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران بزرگسال به ۷۸۳میلیون نفر برسد. بیش از 1.2میلیون کودک‌ونوجوان در جهان مبتلا به دیابت نوع یک هستند. در هر پنج ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می‌دهد.رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان این‌که در سال ۲۰۲۱بیش از6.7میلیون نفر به‌دلیل دیابت جان خود را از دست داده‌اند، افزود: از سوی دیگر، ۵۴۱میلیون نفر در جهان دچار اختلال تحمل گلوکز هستند که در صورت عدم مداخله موثر و به‌موقع، اغلب آنها مبتلا به دیابت خواهند شد.اعتماد درخصوص شیوع دیابت در ایران بیان کرد: درکشور ماحداقل 14.15درصد جمعیت بالای ۲۵سال مبتلا به دیابت هستند و تعدادشان بیش از 7.5میلیون نفر برآورد می‌شود و حداقل ۷۵ درصد افراد دیابتی در کشورمان از بیماری خود‌آگاهند.