زخمی تازه بر چهره زاگرس

زخمی تازه بر چهره زاگرس

انباشت نخاله‌های ساختمانی در خیابان‌ها، کوچه‌ها و حاشیه‌های طبیعی ایلام، به معضلی فراتر از نازیبایی سیمای شهری تبدیل شده است؛ مشکلی که علاوه بر تهدید محیط زیست می‌تواند با مسدود کردن مسیر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خطر سیلاب و خسارت به زیرساخت‌ها را افزایش دهد. همزمان با گسترش ساخت‌وساز و نوسازی شهری، ضرورت ساماندهی پسماندهای ساختمانی در این استان بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. 

توسعه شهری زیر سایه انباشت نخاله‌ها 
ایلام که به‌دلیل طبیعت چشم‌نواز و قرار گرفتن در دامنه‌های زاگرس به «عروس زاگرس» شهرت دارد، این روزها با چالشی روبه‌روست که بخشی از سیمای طبیعی و شهری آن را تحت تاثیر قرار داده. توده‌های آجر، گچ، بتن و خاک حاصل از ساخت‌وساز و تخریب ساختمان‌ها در برخی معابر و حاشیه شهر رها می‌شوند و علاوه بر ایجاد منظره‌ای نامطلوب، مشکلات زیست‌محیطی و ایمنی به‌وجود می‌آورند.  بخشی از نگرانی‌ها به تخلیه غیرمجاز این پسماندها در دره‌ها، حریم رودخانه‌ها و مسیرهای عبور آب بازمی‌گردد؛ مناطقی که دست‌اندازی به آنها می‌تواند ظرفیت عبور روان‌آب‌ها را کاهش دهد و در زمان بارندگی، خطر وقوع سیلاب را افزایش دهد. 
   
شهرداری به دنبال ساماندهی نخاله‌ها 
در واکنش به این وضعیت، سازمان مدیریت پسماند شهرداری ایلام از آغاز آماده‌سازی یک سایت موقت برای تخلیه نخاله‌های ساختمانی در کمربند شرقی شهر خبر داده است. 
رئیس سازمان پسماند شهرداری ایلام اعلام کرده که این محل با هدف جلوگیری از پراکندگی نخاله‌ها و کاهش آلودگی‌های بصری و محیطی آماده می‌شود. 
به گفته نجم آزمل قرار است تابلوهای راهنما برای هدایت شهروندان و رانندگان به این محل نصب شود تا تخلیه پسماندها در مکان مشخصی انجام گیرد.