بیت‌كوین می‌تواند ابزار پولشویی باشد

بیت‌كوین می‌تواند ابزار پولشویی باشد

معاون وزیر صمت گفت: باید تهدیدها و فرصت‌های بیت‌كوین بررسی و تصمیم مناسب گرفته شود. این نوع ارز هم، ابزاری برای دور زدن تحریم‌ها به‌شمار می‌آید و هم امكان پولشویی در آن وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سعید زرندی در رابطه با تولید بیت‌كوین در كشور كه بعضاً توسط برخی واحدهای تولیدی صورت می‌گیرد، افزود: هنوز در ارتباط با تولید بیت‌كوین تصمیم نهایی در كشور اتخاذ نشده است و همین موضوع موجب شده تا ما نتوانیم برخورد لازم را با واحدهای تولیدی كه در این حوزه فعالیت می‌كنند، داشته باشیم.
وی با اعلام این‌كه پیشنهادات مختلفی در حوزه تولید بیت‌كوین در كشور مطرح شده، اضافه كرد: اگر بخواهیم این موضوع را به‌عنوان یك كار تولیدی بشناسیم باید چارچوب‌های آن تعریف و مكانیسم نظارت را تهیه كنیم، اما مهم اینجاست هنوز این فعالیت به نام كار تولیدی تعریف نشده است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت گفت: در بخش قیمت برق با دریافت دو تا سه برابری هزینه‌ها می‌توان مدیریت مصرف انرژی را در واحدهای تولیدی كه در حوزه بیت‌كوین فعالیت می‌كنند انجام دهیم؛ علاوه بر این، پیشنهادهای دیگری هم در این رابطه مطرح شده است كه برای اجرایی شدن آنها نیازمند تصمیم‌گیری كلی وزارتخانه‌ها و سیاست دولت هستیم.
معاون وزیر صنعت با اعلام این‌كه بسیاری از كشورها برای تولید این ارزهای دیجیتال تردید دارند، تصریح كرد: كنگره آمریكا تلاش زیادی برای جلوگیری از تولید بیت‌كوین در ایران انجام می‌دهد.
زرندی با اشاره به این‌كه اگر در این رابطه تصمیم‌گیری سریعی نشود تولید این نوع ارز در كشور به فعالیت‌های زیرزمینی منجر خواهد شد، اظهار كرد: تا جایی كه بنده اطلاع دارم در تعدادی از كمیسیون‌های دولت این موضوع در دست بررسی است و قرار شده وزارتخانه‌های متعدد به همراه بانك مركزی تصمیم‌گیری لازم را برای تعیین تكلیف تولید بیت‌كوین در كشور انجام دهند.
زرندی درخصوص صحبت‌های اخیر مدیرعامل برق منطقه‌ای استان البرز مبنی بر شناسایی ۳۰۰ تا ۵۰۰ واحد صنعتی و خصوصی كه از برق یارانه‌ای برای استخراج ارز دیجیتال استفاده می‌كنند، گفت: استان البرز حدود 3000 واحد صنعتی دارد و با توجه به صحبت‌های این مقام مسؤول باید یك‌ششم این واحدها مشغول تولید بیت‌كوین باشند كه به نظر من این ارقام نادرست است و باید دقت عمل بیشتری در این خصوص انجام شود.