نسخه Pdf

جشنواره ملی اسباب‌بازی

معرفی جشنواره

جشنواره ملی اسباب‌بازی

زمان: هفتم تا سیزدهم دی مكان: مركز آفرینش‌های فرهنگی هنری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب

هر هفته در این صفحه بازی‌های بومی و محلی را معرفی می‌كنیم. اما این بار بر خلاف رویه هفته‌های قبل منبع بازی‌ها را معرفی خواهیم كرد. پنجمین جشنواره ملی اسباب‌بازی با محوریت «تمرین زندگی» همین روزها در حال برگزاری است. اگر در خانواده كودك و نوجوان دارید، اگر معلم مدرسه و مهد كودك هستید، اگر خیر هستید یا در بهزیستی كار می‌كنید و بالاخره اگر بزرگسالی هستید كه كودك درونتان زنده است احتمالا از سر زدن به این نمایشگاه ضرر نخواهید كرد.
چرا اسباب‌بازی؟
در نگاه اول شاید وجود چنین نمایشگاهی برای خیلی‌ها عجیب باشد، مخصوصا كه مدت زمان زیادی هم از برگزاری آن نمی‌گذرد. اما دست‌اندركاران این كار نظر دیگری دارند. معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحیه گفته: «در شرایط كنونی درآمد حاصل از صادرات اسباب‌بازی در چین بیشتر از صادرات نفت در كشور ماست؛ بنابراین لازم است از حوزه اسباب‌بازی حمایت شود. بانك‌های ما هم باید از صنعت اسباب‌بازی حمایت كنند. صندوق كارآفرینی و امید هم كه در ارتباط با این كار است، باید به این صنعت توجه ویژه کند. حضور صادركنندگان اسباب‌بازی ما در زمینه صادرات لازم است. باید برندسازی كنیم و بحث صادرات را باید خیلی جدی پی بگیریم. یك حوزه مهم دیگر تقویت تشكل‌های صنعت اسباب‌بازی است. این صنف باید یك سخنگو داشته باشد. حوزه بازی رایانه‌ای هم كه رقم‌های عجیب و غریبی در اقتصادش دیده می‌شود، مكمل عروسك و اسباب‌بازی است. این دو باید در كنار هم دیده شوند و در برندسازی به هر دوی آنها توجه شود.»
در این نمایشگاه چه كسانی حضور دارند؟
خوبی نمایشگاه این است كه می‌توانید انواع و اقسام بازی‌ها را یكجا ببینید. در این نمایشگاه ۱۶۰ تولیدكننده اسباب‌بازی، 2000 اسباب‌بازی ایرانی را ارائه خواهند داد. علاوه بر این با بیش از ۶۰ طراح و عروسك‌ساز و معرفی ۴۰۰ عروسك در شهر عروسك‌ها در طول جشنواره ملی اسباب‌بازی رو به رو خواهید شد. قرار است از 20 اسباب‌بازی جدید ایرانی هم در این جشنواره رونمایی شود. همچنین هفت نشست تخصصی و چهار كارگاه آموزشی درباره اسباب‌بازی هم برگزار خواهد. طبق آنچه در سایت كانون پرورش فكری آمده برنامه‌های دیگری هم در جریان است: «برگزاری نمایشگاه آثار طراحان و عروسك‌سازان ایرانی، شادپیمایی اسباب‌بازی‌ها و عروسك‌ها (در روز اول و آخر جشنواره)، اجرای نمایش محیطی با موضوع بازی و اجرای تماشاخانه سیار در استان سیستان و بلوچستان همزمان با ایام جشنواره ملی اسباب‌بازی (توجه به مناطق كم‌برخوردار) از دیگر بخش‌های این جشنواره است كه در طول هفت روز برگزار خواهد شد.»
برای بقیه استان‌ها چه برنامه‌ای تدارك دیده‌اند؟
تماشاخانه سیار كانون سال‌هاست كه فعالیت می‌كند. این تماشاخانه تا پیش از این فعالیت‌هایی همچون نمایش فیلم، نمایش‌های عروسكی، قصه‌گویی، كتاب‌خوانی، شعرخوانی و... را در سفر به استان‌ها، شهرها و روستاهای كم‌برخوردار انجام می‌داد، این روزها و به بهانه پنجمین جشنواره ملی اسباب‌بازی به بازی‌خانه هم مجهز شده است. در این بازی خانه بازی‌های دیجیتال‌، گروهی و رومیزی وجود دارد. همزمان با نمایشگاه تهران تماشاخانه سیار به هفت شهر سیستان و بلوچستان سفر می‌كند تا بچه‌های شهرهای زابل، زاهدان، بنجار، خاش، ایرانشهر، نیكشهر و چابهار و همچنین كودكان روستاها و مناطق حاشیه‌ای این شهرها از آن استفاده كنند.
ضمیمه ویژه نامه