دیابت علیه بهره‌وری 

دیابت علیه بهره‌وری 

دیابت به‌طور کلی به دو نوع تقسیم می‌شود: دیابت نوع یک که بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود و بیمار برای ادامه‌‌ زندگی به تزریق انسولین وابسته است. دیابت نوع دوکه دربزرگسالی بروزمی‌کند و ارتباط نزدیکی با سبک زندگی، کم‌تحرکی و تغذیه‌‌ نامناسب دارد اما با توجه به این‌که بخش عمده‌‌ ساعات زندگی بزرگسالان در محیط کار می‌گذرد، این محیط می‌تواند در شکل‌گیری یا تشدید دیابت نوع دو نقش مهمی داشته باشد.

دکتر علیرضا مهدوی | مدیر برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت

رشد شهرنشینی، زندگی ماشینی، افزایش پشت میزنشینی و تغییر الگوهای تغذیه از دلایل اصلی این روند افزایشی در سراسر دنیاست که امروزه سن ابتلا به دیابت پایین‌تر آمده و حتی در میان نوجوانان نیز مشاهده می‌شود. نشستن‌های طولانی‌مدت پای کامپیوتر و تلفن همراه، تغذیه‌‌ پرکالری و کم‌فیبر و کمبود فعالیت بدنی از مهم‌ترین دلایل این بیماری هستند. در محل کار نیز معمولا همین شرایط حاکم است. کارمندان ساعات زیادی را پشت میز می‌گذرانند، وعده‌های غذایی‌شان نامنظم است، استرس شغلی بالایی دارند و اغلب فرصت فعالیت بدنی منظم در اختیارشان نیست. 
‌بر‌اساس تازه‌ترین آمارها، از هر 10 نفر، 7 نفر و به‌طورکلی حدود70درصد مبتلایان به دیابت درسنین کار و بهره‌وری قرار دارند. یعنی عمده‌ وقت خود را در محیط‌های کاری سپری می‌کنند. بنابراین محیط کار به شکل اثرگذاری می‌تواند حامی سلامت بیماران باشد. البته برعکس آن نیز صدق می‌کند و محیط کار می‌تواند مانعی جدی در مسیر کنترل بیماری باشد. تجربه نشان داده برخی افرادحتی مجبور می‌شوند بیماری خود را درمحیط کار پنهان کنند.زیرا نگران ازدست دادن شغل خود هستند.