انجام ۲۶ پرواز بارورسازی ابر‌ها در سال آبی جاری

انجام ۲۶ پرواز بارورسازی ابر‌ها در سال آبی جاری

رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی تأکید کرد که بارورسازی ابر‌ها به‌طور علمی مورد تأیید بوده و نقش مؤثری در افزایش بهره‌وری منابع آب کشور دارد.

محمدمهدی جوادیان‌زاده با اشاره به اجرای عملیات بارورسازی ابر‌ها دربیش از۵۰کشورجهان گفت: براساس تأیید سازمان‌های جهانی، این روش در صورت اجرا با شرایط و روش مناسب می‌تواند به‌طور متوسط بین ۵ تا ۲۰درصد افزایش بارش ایجاد کند و حتی افزایش ۱۰درصدی بارش نیز برای کشوری با شرایط اقلیمی ایران بسیار حائز اهمیت و مفید خواهد بود. 
جوادیان‌زاده با اشاره به عملکرد سال آبی جاری اظهار کرد: امسال تعداد پرواز‌های بارورسازی نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و برای نخستین ‌بار رکورد تعداد پرواز در یک شبانه‌روز شکسته شد به‌طوری ‌که پنج پرواز در یک روز انجام شد. براساس آخرین آمار، در سال آبی جاری مجموعا ۱۲عملیات بارورسازی با پهپاد و ۱۴عملیات هوایی با هواپیما به ثبت رسیده است. 
وی در تشریح پراکندگی عملیات‌ها افزود: از مجموع عملیات‌های پهپادی، شش مورد در حوضه زاینده‌رود، پنج مورد در خراسان جنوبی و یک مورد در استان‌های فارس و بوشهر انجام شده است. همچنین عملیات‌های هوایی شامل هفت پرواز در شمال‌ غرب، سه پرواز در تهران، سه پرواز در شمال ‌شرق و دو پرواز در جنوب ‌غرب کشور بوده است. همچنین قیمت تمام‌شده عملیات بارورسازی ابر‌ها در ایران در محدوده قیمت‌های متعارف جهانی قرار دارد و از این منظر، اجرای این پروژه توجیه‌پذیر است.