چرا سالمندان کره عروسک‌بازی می‌کنند؟!

چرا سالمندان کره عروسک‌بازی می‌کنند؟!

جمعیت سالمندان در کره‌جنوبی به سرعت در حال افزایش است و این تغییرات جمعیتی مشکلاتی جدی برای این کشور به همراه داشته است. طبق گزارش‌ها، بیش از ۱۷درصد جمعیت این کشور بالای ۶۵سال سن دارند و بسیاری از آنها در شرایطی زندگی می‌کنند که احساس تنهایی و افسردگی شدید دارند.

در واقع، نرخ خودکشی میان سالمندان کره‌جنوبی یکی از بالاترین‌ها در کشورهای توسعه‌یافته است و هر روز به‌طور متوسط ۱۰ نفر از سالمندان خودکشی می‌کنند. 
در پاسخ به این چالش‌ها، فناوری به کمک آمده است.به تازگی دراین کشورعروسک‌های رباتیک باویژگی‌های هوش مصنوعی به نام «ربات‌ نانایی» معرفی شده‌اند. این عروسک‌ها که ظاهری شبیه کودکان ۷ ساله دارند، قادرند با سالمندان به‌طور احساسی و عاطفی ارتباط برقرار کرده و نقش یک همراه و مشاور را ایفا کنند.این ربات‌ها می‌توانند صحبت کنند، یادآوری‌های دارویی داشته باشند، موسیقی پخش کنند و حتی فعالیت‌های ذهنی و تمرینات فکری برای سالمندان ترتیب دهند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود سالمندان احساس تنهایی کمتری کنند و از بهبود وضعیت روحی و روانی برخوردار شوند. برخی سالمندان گزارش داده‌اند از صحبت کردن با این ربات‌ها لذت می‌برند و از احساس توجه و اهمیت برخوردار می‌شوند. 
با این حال، استفاده ازاین فناوری‌هابدون چالش نیست.برخی منتقدان معتقدندوابستگی بیش ازحدسالمندان به این ربات‌ها می‌تواند بر استقلال و ارتباطات انسانی آنان تأثیر منفی بگذارد. به‌ویژه آن‌که در برخی موارد، این ربات‌ها می‌توانند جایگزین ارتباطات انسانی واقعی شوند که ممکن است تأثیرات اجتماعی و روانی نامطلوبی به همراه داشته باشد. با وجود این نگرانی‌ها، به نظر می‌رسد استفاده از این ربات‌ها به‌طور گسترده‌ای در حال گسترش است. تا سال ۲۰۲۵، پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۲ هزار ربات «هایدول» در خانه‌های سالمندان و در میان افراد تنها توزیع شود. این ابتکار می‌تواند راهی نوین برای مقابله با بحران سالمندی در کره‌جنوبی باشد؛ هرچند همچنان سؤالات اخلاقی و اجتماعی پیرامون آن مطرح است.