‌آقای ترامپ!   کرونا شوخی بردارنیست

‌آقای ترامپ! کرونا شوخی بردارنیست

سالواتورپالیتی پزشک ایتالیایی


می‌خواهم برای شما از رئیس‌جمهوری در آمریکا بنویسم که الان همه ذهنش معطوف به انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر است.
در این میان، اساسا سلامت انسان‌ها اهمیتی برای دونالد ترامپ ندارد. در تحلیل رفتارها، سخنان، طعنه‌ها و کلمات تمسخرآمیز
رئیس جمهور آمریکا نمی‌توانیم متغیری به نام «انتخابات ماه نوامبر» را نادیده انگاریم. با این حال، بیایید بسیار خوشبینانه فکر کنیم.
یک رئیس جمهور،آن هم در شرایطی که تعداد مبتلایان به کرونا در کشورش به بالای 900 هزار نفر و تعداد قربانیان به بالای 50 هزار نفر رسیده است، در یک کنفرانس خبری دستور تزریق مواد ضدعفونی‌کننده به بدن را صادر می‌کند . پس از اعتراضات گسترده متخصصان و سیاستمداران، وی کنفرانس خبری دیگری برگزار می کند. در چشم خبرنگاران و مردم نگاه می کند و سرانجام می‌گوید: من شوخی کردم!
عمق فاجعه اینجا قابل تصور است. ترامپ در حال شوخی با کرونا، آن هم در سخت‌ترین برهه زمانی ممکن. این شوخی برای مردم و به‌خصوص کسانی که در معرض ابتلا به کووید-19  بوده یا نزدیکانشان قربانی این ویروس شده‌اند، اصلا خنده‌دار نیست.
ما پزشکان و متخصصان معتقدیم سیاستمدار خوب، کسی  است که به فکر سلامت مردم خود باشد. کسی که به توصیه متخصصان گوش فرا دهد و مردم را نیز نسبت به این مسأله ترغیب کند. اما آیا این قاعده در خصوص دونالد ترامپ صدق می‌کند؟ آیا او واقعا به توصیه‌های متخصصان و هشدارهای آنها در قبال شیوع کرونا ( چه در روزهای نخست و چه الان) گوش داده است؟
امروز شهروندان آمریکایی در وضعیت آرام و با ثباتی به لحاظ روحی و ذهنی قرار ندارند. برخی از آنها چاره‌ای جز اعتماد به سیاستمداران و سخنان آنها نمی‌بینند . چه شهروندان آمریکایی که در ایالات مرکزی و چه کسانی که در حومه شهرهای کوچک زندگی می‌کنند، نسبت به آنچه می‌گذرد تصویر تاریک و گنگی دارند.
در چنین شرایطی آنها سخنان رئیس جمهور و مقامات ارشد سیاسی را می پذیرند، هر چند هم احمقانه  یا به قول ترامپ شوخی و تمسخر باشند. رئیس جمهور آمریکا هنوز متوجه نشده که کرونا یک ویروس فراگیر است. این ویروس شوخی بردار نیست، آن هم در کشوری که به اصلی‌ترین کانون مبتلایان و قربانیان آن تبدیل شده است. ‌