سربازان، به افزایش حقوق دل نبندند

سربازان، به افزایش حقوق دل نبندند


ابوالفضل ابوترابی، عضو كمیسیون امور داخلی كشور و شوراها از معدود نمایندگان مجلس است كه چند بار در صحن خانه ملت بحث «سربازی حرفه‌ای» را مطرح كرده است و حتی تابستان سال گذشته در این زمینه طرحی نیز پیشنهاد داد كه با مخالفت مسؤولان ستاد كل نیروهای مسلح روبه‌رو شد. او معتقد است مشكل اصلی در مساله سربازی، قدیمی بودن ساختار خدمت وظیفه عمومی در كشور ماست كه با نیازها و شرایط امروز جامعه ما تطبیق چندانی ندارد و باعث می‌شود جوانان كشور رغبت چندانی برای رفتن به خدمت سربازی نداشته باشند.
اما جدا از این مساله از نظر این نماینده مجلس، این كه در شرایط امروز، سربازان از برخی حقوق و امتیازات در نظر گرفته شده در قانون خدمت وظیفه عمومی محروم شده‌اند، ناشی از این مساله است كه هیچ گاه نه در قانون خدمت وظیفه عمومی و نه در لوایح بودجه سالانه، منابع مالی لازم از جمله ردیف‌های بودجه جداگانه برای پرداخت این حقوق و مزایا مشخص نشده است.
او در این زمینه به بحث استفاده رایگان سربازان از اتوبوس و مترو اشاره می‌كند و می‌گوید: باید در نظر داشت كه این امكانات متعلق به شهرداری است. بنابراین اگر قرار باشد یك قشر پرجمعیت مانند سربازان هزینه استفاده از این امكانات را نپردازند، باید دولت به نوعی این هزینه‌ها را برای شهرداری جبران كند. اما وقتی دولت این هزینه‌ها را تامین نمی‌كند، شهرداری نیز نمی‌تواند این امكانات را رایگان در اختیار سربازان قرار دهد.